Sağlıklı ve Serinletici Yaz İçecekleri ile Sıcak Günlerde Ferah Bir Mola

Yaz aylarının sıcak ve bunaltıcı havalarında serinlemek için ferahlatıcı içecekler her zaman aranan bir lezzet olmuştur. Hem sağlığımızı destekleyen hem de serinleten bu içecekler, doğal malzemelerle hazırlanan özel tariflerle sofralarımızı süsler.
İşte yaz mevsiminin tadını çıkarmak için pratik ve lezzetli yaz içecekleri tarifleri…
1- Limonlu Soğuk Yeşil Çay: Yeşil çay, ödemin atılmasına yardımcı olan ve aynı zamanda serinletici bir içecek seçeneği olan limonlu yeşil çay, 1 su bardağı kaynar suya 4-5 dal taze nane yaprağı eklenerek hazırlanır ve süzülür. Naneli suya demlenen 1 adet sallama yeşil çay, limon suyu ve buzla karıştırılarak servis edilir. Şeker regülasyonu veya diyabet sorunu olmayanlar için 1 tatlı kaşığı bal da ekleyebilirler.
2- Hindistan Cevizi Aromalı Soğuk Kahve: 1 su bardağı demlenmiş filtre kahve soğutulduktan sonra, 1 çay bardağı soğuk süt ve 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi rendesiyle birlikte blendırdan geçirilerek hazırlanan bu içecek, doymuş yağ içeriği nedeniyle kalp damar sağlığı için dikkatli tüketilmelidir.
3- Naneli Kefir: Kefirin probiyotik etkisi bağırsak sağlığını desteklerken, içeriğindeki kalsiyum ve proteinle uzun süre tok tutar. Kefiri sevenler veya sevmeyenler için ¾ su bardağı kefir, yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı kurutulmuş nane karıştırılarak hazırlanan naneli kefir, yaz aylarında ferahlatıcı ve sağlıklı bir içecek alternatifidir.
4- Yulaflı Smoothie: Kahvaltı yapmak istemeyen veya öğün atlamak isteyenler için sağlıklı ve tok tutucu bir alternatif olan yulaflı smoothie, 1 küçük muz, 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 4 yemek kaşığı yoğurt, 3 tam ceviz ve 1 çay kaşığı tarçını blenderdan geçirerek hazırlanır. Diyabet hastaları, düşük glisemik indeksli meyveler tercih ederek bu içeceği keyifle tüketebilirler.
5- Çilek Şerbeti: 1 kg çileği, 1 litre su ve baharatlarla kaynatarak hazırlanan çilek şerbeti, mineral açısından zengin bir içecektir. Diyabet sorunu olmayanlar için bardak başına 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek servis edilebilir.
6- Karpuzlu Maden Suyu: 1 dilim karpuzu blenderdan geçirerek elde edilen karpuz suyuna 1 maden suyu eklenir ve taze nane yapraklarıyla süslenerek servis edilir. Kan şekerini dengelemek için, diyabet hastaları küçük bir dilim karpunla beraber 1 dilim peynir veya 2-3 tam ceviz tüketmeyi düşünebilirler.
7- Hindistan Cevizli Kavunlu Smoothie: Kavun ve hindistan cevizi rendesinin doğal aromasını bir araya getiren bu smoothie, tok tutucu özelliğiyle ön plana çıkar. Bir dilim kavun, 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi rendesi ve 1 su bardağı soğuk süt, blenderda harmanlanarak hazırlanır ve akşam yemeğine daha hafif geçiş yapmanıza yardımcı olur.
(Malatya Time)