ÇEKÜL Vakfı’nda Yeni Atama: Mahiye Sabuncuoğlu Medya ve Halkla İlişkiler Koordinatörü oldu

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL Vakfı), medya iletişim alanında geniş deneyime sahip Mahiye Sabuncuoğlu’nu Medya ve Halkla İlişkiler Koordinatörü olarak atadı. Sabuncuoğlu, vakfın iletişim stratejilerini güçlendirerek sürdürülebilir çevre ve kültürel değerlerin korunmasına yönelik çalışmaların kamuoyuna daha etkin bir şekilde duyurulmasından sorumlu olacak.

Medya sektöründe uzun yıllardır önemli pozisyonlarda görev yapan Sabuncuoğlu, ekonomi haberciliğiyle başladığı kariyerinde Show TV, Kanal 9, İHA, Expo Channel, SU TV ve Kanal 48 gibi medya kuruluşlarında editörlük, sunuculuk ve haber müdürlüğü yaptı. Daha sonra TUCEM (Türk-Çin Ekonomik Eşleştirme Merkezi) KUYUMTIME Dergisi gibi çeşitli kurumlarda da çalışan Sabuncuoğlu, Contactplus PR ve Master İletişim gibi kuruluşlarda medya ilişkileri danışmanlığı ve direktörlük görevlerini üstlendi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Sabuncuoğlu, iyi derecede İngilizce ve temel seviyede Arapça bilmektedir. Sabuncuoğlu ayrıca kariyeri boyunca çok sayıda gazetecilik ödülüne layık görülü.

Mahiye Sabuncuoğlu, atamayla ilgili yaptığı açıklamada, “ÇEKÜL Vakfı gibi köklü bir sivil toplum kuruluşunun parçası olmaktan büyük gurur duyuyorum. Çevre ve kültürel değerlerin korunmasına yönelik çalışmalarda aktif bir rol almak ve bu değerleri kamuoyuyla buluşturmak benim için çok anlamlı. 35. yılına yeni kurumsal kimliği ile giren Vakfımızın iletişim stratejilerini daha da güçlendirmek ve projelerimizi daha geniş kitlelere ulaştırmak için heyecanla çalışmaya başladım” dedi.

Mahiye Sabuncuoğlu, yeni görevi kapsamında Vakfın medya ilişkilerini koordine edecek, iletişim projeleri oluşturacak ve ÇEKÜL Vakfı’nın çalışmalarının daha geniş kitlelerce bilinmesini sağlamak için işbirlikleri geliştirecek.

ÇEKÜL Hakkında

ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı) ülkemizin doğal ve kültürel varlıklarını korumak amacıyla 1990 yılında Prof. Dr. Metin Sözen öncülüğünde kuruldu.

Kuruluşundan bu yana doğa-kültür-insan arasındaki yaşamsal uyumun savunucusu oldu. ÇEKÜL, “Doğa ve Kültürle Varız” sloganıyla hayata geçirdiği proje ve programlarla, en küçük yerleşmeden ülke bütününe açılan bir koruma yaklaşımı benimsedi.

Kültürel dokunun korunarak geleceğe aktarılması için koruma amaçlı kent planları hazırlanmasını, tarihi mahallelerin, geleneksel çarşıların korunmasını, sivil mimari örneklerinin restore edilerek yeni işlevler kazanmasını, kent meydanlarının yeniden canlanmasını, kent müzeleri ve arşivlerinin kurulmasını sağladı.

Ülkenin dört bir köşesindeki küçüklü büyüklü kentte koruma hareketini, koruma seferberliğine dönüştürerek tarihi dokunun çağdaş kentle ilişkilendirilmesine, kentlere kültür ve doğa öncelikli bir gelecek vizyonu kazandırılmasına öncülük etti. 

Doğal doku kaybolmaya başladığında insanın yaşam alanının tükendiği, kültürel mirasını yitirmeye başladığı bilinciyle hareket ederek toprağı, yeşili korumak ve çoğaltmak için İstanbul’da başladığı ağaçlandırma çalışmalarını Anadolu’nun her karışına yaydı. 

ÇEKÜL, Anadolu kentlerindeki yerel yöneticilerin, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının, girişimcilerin ve halkın; kentlerinin benzersiz doğal ve kültürel birikiminin farkına varması, bu değerli birikime sahip çıkması için yol göstermeye devam ediyor.

Anadolu kentlerinde bıraktığı kalıcı izlerle her zaman danışılan, yol gösteren, güvenilen; gönüllü temsilcileri ve uzman kadrolarıyla doğal ve kültürel mirasın korunması taleplerine yetişmeye çalışan bir sivil toplum kuruluşu.

ÇEKÜL VAKFI hakkında daha fazla bilgi için:

www.cekulvakfi.org.tr/

Başa dön tuşu
online gambling games